dimarts, 19 d’octubre del 2010

Diagrames dels models dels documents de l'OpenOffice.org

En el post d'avui, uns diagrames que cal tenir presents a l'hora de desenvolupar macros i aplicacions amb Java, BeanShell o amb JavaScript per a l'OpenOffice.org. Extrets de la imprescindible wiki de l'OpenOffice.org.

Primer de tot: un diagrama extret de http://wiki.services.openoffice.org/wiki/JavaEclipseTuto en el que es descriu el procés per a compilar un component UNO des de la interfase fins el jar.


Més, els diagrames que ens expliquen el model, l'estructura, interfases i serveis,  que caracteritzen els diferents tipus de documents de l'OpenOffice.org. 




Model de document de full de càlcul:



Model dels documents de dibuix




Model dels documents de presentació


No existeixen els documents de base de dades, més aviat cal dir que una base de dades d'OpenOffice.org és una col·lecció d'objectes: taules, consultes, formularis i informes que són documents en ells mateixos. Per exemple, un formulari de base de dades és un objecte odt, és dir, és un formulari del mateix tipus que els formularis de document de text, amb el mateix model.  El model de les bases de dades d'OpenOffice.org serà tema de post un altre dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada