dijous, 12 d’agost del 2010

Un CMS open source per a fer cursos online: Moodle / 15 setembre 2009

Un CMS open source per a fer cursos online: Moodle

A rel del programa de digitalització a les escoles m'he posat a buscar eines que puguin ser útils per a la creació de continguts. Un dels primers noms que he trobat ha estat Moodle. Què és moodle? potser que el mateix Moodle ens ho expliqui. Podeu provar a fer aquest curs online... fet amb Moodle.
[...]
Ho heu provat?

Exacte. Moodle és un CMS (Content Management System, o Sistema Gestor de Continguts) especialitzat en la creació de cursos online, però no només això,  també permet controlar el calendari del curs i el progrés dels temaris, permet fer grups d'alumnes, gestionar-los, fer examens, avaluar-ne els resultats... Moltes possibilitats. De fet, les sigles més escaients per a Moodle són les de LMS (Learning Management System, Sistema gestor d'aprenentatge),  tot i que en el món anglosaxó també s'empra VLE (Virtual Learning Environment, Ambient Virtual d'Aprenentatge), per a no confondre amb un altre LMS, Library Management System (Sistema gestor de Biblioteques)

Es tracta d'una eina prou madura. I no és desconeguda. Les universitats catalanes el fan servir en els seus càmpus virtuals. Diversos instituts de secundària d'arreu del país el fan servir també. Al districte de Sants en podem trobar alguns exemples. Podeu mirar aquesta presentació del Campus Virtual de l'Escola Joan Pelegrí d'Hostafrancs. O podeu visitar l'aulari digital de l'Escola Josep Tous (que sigui dit de pas, és podria aprofitar molt més), o el de l'escola dels Maristes de Sants-Les Corts (també, força ampliable).

No és pas l´única eina disponible. Però potser és la més coneguda a casa nostra i és Open Source. A tenir en compte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada